Keresztények ezrei menekülnek Szíriából, mivel Törökország és Szíria között folytatódik az erőszak

Keresztények ezrei menekülnek Szíriából, mivel Törökország és Szíria között folytatódik az erőszak

Keresztények, kurdok és jazidikok ezrei menekülnek Szíria egyes részeiről, mivel az erőszak folytatódik Törökország haderői és a szíriai demokratikus erők között.

Ezen a héten a Fehér Ház bejelentette, hogy az amerikai katonákat kihúzzák Szíria északi részéből. A bejelentéssel együtt Törökország csapatait Észak-Szíriába költöztette, írja a CBN News .

keresztények védelme alatt álló csoport  kijelentette, hogy „mély aggodalmuknak adják a szíriai északkeleti keresztény és yazidi közösségeket, ha a Török Köztársaság beköltözik a régióba.

“Több mint 40 000 keresztény él északkeleti részén, ami drámai csökkenést jelent a 130 000 keresztényből, akik ezen a területen éltek az ISIS és a szíriai válság előtt” – mondta a csoport nyilatkozata.

Az iraki Ebrilben található katolikus érsek korábban kijelentette, hogy az amerikai csapatok minden ellenséges térségből való vonzása nagyobb erőszakot eredményez a keresztények ellen – jelentette a Katolikus Hírügynökség .

“Nagyon aggódunk az Egyesült Államok Irakban való jelenlétének közelmúltbeli visszavonása miatt” – mondta az érsek.

“Miután az ISIS kezébe került népirtás, összetört közösségeink hatalmas reményt merítettek az iráni kisebbségi közösségek iránti amerikai elkötelezettség ígéretéből, amelyet az alelnök vezet.”

Az érsek Mike Pence alelnök 2017. évi ígéretére utalt, aki szerint az Egyesült Államok meg fogja védeni az üldözött keresztényeket és kisebbségeket.

Mennyire volt érdekes ez a cikk?

Kérünk küldj egy visszajelzést ami fontos számunkra Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlagos értékelés / 5. Értékelések száma:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük