A Fidesz-kormány újra bevezetné a robotot

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Nem a dobozfejű fémfickót, hanem a vidéken élő szegény magyarok mezőgazdasági kényszermunkáját. Pintér Sándor terjesztette be a javaslatot, ami nem tréfa, hanem egy több ezer éves hagyomány felélesztése.

Tegnap még nem mindenki előtt volt világos, hogy pontosan mi az értelme annak a Pintér által benyújtott módosító javaslatnak, miszerint három hónapra kizárnák a közmunkából azokat, akik közös megegyezéssel vagy felmondással hagyják ott előző munkahelyüket.

Most viszont már világos. Gyakorlatilag visszaállítják a középkorban divatos robot intézményét. A Pintér által javasolt konstrukció lényege ugyanis az, hogy aki közmunkás, és kirendelik mezőgazdasági idénymunkára egy magánvállakozóhoz, az köteles legyen robotolni, mert ha megtagadja, három hónapra kizárják a közmunkából is.

A törvény szerint ha a helyi földesúrnak – mezőgazdasági vállalkozónak – napszámoskezekre van szüksége földjén, a munkaerőigényét bejelenti a polgármesternek, aki település jobbágyai – közmunkásai – közül kiválasztja a munkára alkalmasakat, akik indulhatnak is a földesúr földjére dolgozni. Ezt hívják “egyszerűsített foglalkoztatás”-nak. A földesúrnak csak napi 500 forint közterhet kell fizetnie fejenként. Pintér javaslata azt célozza, hogy a közmunkásnak lehetősége sem legyen nemet mondani, hacsak nem akarja 3 hónapra elveszteni a minimális pénzét.

A javaslatnak szerintem akkor lenne igazán jól érzékelhető pozitív hatása, ha párhuzamosan, egy másik módosítással megtiltanák azt, hogy a közmunkások lakhelyet váltsanak, hacsak nem akarják elveszíteni a közmunkát.

Megjegyzés:

Kis községünkbe ez már rég óta így megy. A közmunkások házat építenek, aki befizeti a napi pénzt annak fát vágnak kertet rendeznek.

Idénymunkaként epret,burgonyát,mákot, és egyéb zöldségfélét termesztenek amit aztán eladnak. Hogy hova kerül a bevétel?

Azt nem sokan tudhatják.

(via vs.hu)

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Keresztény Hírek

Author Keresztény Hírek

More posts by Keresztény Hírek