A keresztény hitet veszik fel muzulmán menekültek

A keresztény hitet veszik fel muzulmán menekültek | Keresztényhírek nem csak keresztényeknek
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Egyre több muzulmán menekült tér át a keresztény hitre Finnországban. A finn bevándorlási hivatal adatai szerint több mint ezer muzulmán vette fel a kereszténységet. A főváros, Helsinki egyik gyülekezetében hétfőnként arab nyelven oktatják a keresztény hittant, az órán húsz felnőtt muzulmán férfi vesz részt, mindannyian át akarnak térni a kereszténységre. Ramez Anszara lelkész szerint eleinte csak azért jöttek, mert a vallás felvétele segítheti menekültkérelmük elbírálását.

– Kezdetben az ide betérők 90 százaléka csak a letelepedési engedély miatt jött, hogy könnyeben megkapja az engedélyt. De az idők során ez megváltozott. Még ha először tényleg csak a menekültkérelmük elbíráslást akarták ezzel gyorsítani, ma már látom, hogy hogyan változott az életük – mondta Ramez Anszara.

A keresztény hit felvétele azért is növelheti a menekültkérelmek pozitív elbírálásának esélyeit, mert a muzulmán hit elhagyása büntetendő dolognak számít a menekültek otthonában, egyes országokban halállal büntetik, ezért sok esetben az áttért menekültek élete kerülne veszélybe, ha elutasítanák kérelmüket és visszatoloncolnák őket szülőföldjükre.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Keresztény Hírek

Author Keresztény Hírek

More posts by Keresztény Hírek