Alföldi Róbert:A keresztényeknek támogatni kellene a melegfelvonulást!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Alföldi Róbert:A keresztényeknek támogatni kellene a melegfelvonulást!

A Budapest Pride megnyitóján Alföldi Róbert új, teológiai szerepkörre vállalkozott: a Bibliát értelmezte. Bár a média a népszerű színész-direktor beszédéből a főpolgármesternek küldött üzenetét emelte ki, legalább ilyen figyelemre méltó volt, ahogy a tőle ismert ellenállhatatlan magabiztossággal vezette le, miért kellene a keresztényeknek a Szentírás alapján támogatniuk a melegfelvonulást. A kérdés Magyarországon is megosztja a keresztény világot: vannak csoportok, akik bejelentették: részt vesznek a Pride-on, a pannonhalmi főapát középutas álláspontot vall, míg mások szerint a melegházasság törvénybe iktatása “katasztrofális döntés”. Érvek pro és kontra.

“Szeretet mindenek felett”

“Nem vagyok büszke rá, hogy meleg vagyok, és nem szégyellem, ez számomra normális és természetes állapot, ahogyan az is, ha valaki heteroszexuális, és olyan normális, mint minden fajta szerelem” – mondta a hvg.hu összefoglalója szerint a másságát nyíltan vállaló Alföldi, aki azonban nem állt meg a személyes állásfoglalásnál. A színész-rendező így folytatta:

a Biblia sem szól másról, mint a szeretetről, mégpedig arról a szeretetről, amely nehéz

mondta Alföldi. “Az a szeretet, amely két ember egymásnak szóló elkötelezettségéről szól, számomra normális. Ez nem magától értetődő egy olyan országban, amely sokszor deklarálta magáról, hogy keresztény ország. Én a szeretetet veszem észre a világból és nem azt, hogy kik és hogyan szeretik egymást.”

Alföldi Róbert álláspontját osztja a Keresztények a melegekért Facebook-csoport is. A nemrég indult – és mintegy 150 támogatóval rendelkező – kezdeményezés keresztényeket toboroz a Pride-on való részvételre.

“Terméketlen állapot”

Árnyaltabb véleményt fogalmazott meg Várszegi Asztrik a SzemLélek blogon megjelent interjúban. A beszélgetés témája a pannonhalmi bencés gimnázium tanára által elkövetett zaklatás volt – amiért a főapát bocsánatot kért -, de Várszegi a homoszexualitásról is elmondta véleményét:

melegfelvonulás

“Rendtársam, Hume bíboros gondolatát tartom irányadónak: az Isten és az ember – de főleg az ember – sokkal nagyobb titok annál, minthogy a szexualitásra redukáljuk a lényegét. Ebből számomra a személy feltétlen tisztelete következik, még akkor is, ha fenntartásaim vannak a nemi identitásával kapcsolatban.

Azt is gondolom ugyanakkor, hogy a homoszexualitás terméketlen állapot, és talán pont az illetőknek okozza a legnagyobb gondot, fájdalmat, amint ennek az ellenkezőjét próbálják bizonygatni.

Van homoszexualitás, nincs bennem ítélet. Ferenc pápa mondta magáról egy interjúban: ki vagyok én? Egy bűnös ember. Magam sem mondhatok mást önmagamról.” – mondta a pannonhalmi főapát.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Keresztény Hírek

Author Keresztény Hírek

More posts by Keresztény Hírek